Alltfler mikrobryggerier poppar upp och erbjuder folk sitt eget öl. Det kan vara en trevlig hobbyverksamhet som kan löna sig om du har tur. Dock krävs det rätt utrustning för att sno ihop ditt eget öl. Här kan du läsa om vad som behövs.

I restaurangbranschen krävs goda redskap för att göra maten och likaså krävs det utomordentliga redskap när du ska tillverka ditt eget öl. På penproducts.se kan du hitta både inredning och produkter till din restaurang eller ditt lilla bryggeri för att både återge en skön atmosfär och ett gott öl i flaskorna.

ölflaska på isVad behövs i ett bryggeri?

I ett bryggeri måste du se till att ha med följande utrustning.

  • Bryggverk
  • Jästtankar
  • Keykegs m.m.

Till detta är det också bra om du ser till att införskaffa annat om du kanske driver vanlig restaurangverksamhet vid sidan om eller om du vill inreda ditt bryggeri så att folk kan komma och smaka i en del av bryggeriet. Många gör som så att de inreder som en liten bar- eller kafédel vid en sida om bryggeriet eller i en annan byggnad där folk kan smaka eller handla drickat. Detta bäddar för lägre priser eftersom det då inte finns några mellanhänder som vill ha betalt.

Den hantverksmässiga ölen

Tiden då stora bryggerier hade ensamrätt på ölen i barerna är nu förbi. Svenskarna har äntligen börjat först tjusningen med hantverkstillverkat öl och skräddarsydda smaker som inte finns någon annanstans. I länder som Tyskland och Belgien ör detta redan ett vanligt fenomen men i Sverige som knyter handen i byxfickan och enbart förlitar sig på jättarna, är det trevligt att trenden även har letat sig in hos oss.

En egentillverkad öl möjliggör för ett bredare sortiment och internationell försäljning. Det är också roligt på mässor och liknande att få bekanta sig med unika ölsorter.