Som pub-, restaurang- eller barägare är det viktigt att tänka på hur du väljer att planera din lokal så att atmosfären blir den rätta och projicerar den känsla du vill att stället ska förmedla – och för att lyckas med detta är det en hel del i inredningen som bör ses över och tänkas till kring.

När du ska öppna din egen restaurang eller bar har du troligtvis arbetat själv inom restaurangbranschen på flera olika hak, och då är du troligtvis även redan medveten om hur viktig ställets atmosfär är för dess lönsamhet. Det r inte viktigt att bara servera god dryck och mat, utan även inredningen och färgskalan är enormt viktiga att lägga fokus kring. För tänk såhär: du kan servera hur god mat som helst till ett rimligt pris, men om ställets lokaler inte är i samma högklassiga nivå så kommer du troligtvis ha svårt att locka hit gästerna. Att från barstolar och bord till besticken och väggfärgen är komponenter som tillsammans kan hjälpa eller stjälpa din krögardröm kort sagt. Så hur ska man då tänka? Här är tre snabba tips till dig som siktar på att få en Michelin stjärna eller komma med i topplistan över svenska barer och restauranger i Stockholm:

  • Atmosfären. Gästen ska känna sig bekväm och njuta i en miljö lämpad för dess ändamål och inte känna sig obekväm, fokusera därför på att skapa en lugn och harmonisk miljö som lockar folk att stanna länge och inte en som får dem att vända i dörren.
  • Menyn. Skriv en meny som är satt rätt prismässigt, mat och dryck ska kosta vad det är värt och varken mer eller mindre. Tänk på att ett för högt pris skrämmer bort vanligt folk och att ett för lågt pris gör det samma då det ofta tolkas som om kvaliteten är lika låg som priset.
  • Nischa stället. Se till att göra ditt ställe personligt, en steril miljö passar sig bara i köket och inte i matsalen. Se till att stället får en gnutta av din personlighet i sin inredning såsom kanske personliga foton, udda tygval på stolsklädseln eller hur du nu vill sätta din prägel på slokalen.