En mancave kan skapas i friggeboden eller ett enskilt rum i lägenheten. Den inreds sedan efter smak med fokus på egna intressen och att göra utrymmet inbjudande för vänner. Fördelarna är många och det behöver heller inte vara svårt att inreda en alldeles egen mancave.

Alla män behöver en yta där de kan få krypa till ro och bara vara. Att skapa en alldeles egen mancave kan vara lösningen på vardagsstress eller relationsproblem. För att komma igång kan det vara användbart med lite inspirationstips.

Inredningstips för en mancave

Till att börja med gäller det att fundera över var denna mancave ska skapas. Alla har kanske inte ett extra rum eller utrymmet som krävs och då gäller det att improvisera. Finns en friggebod på tomten kan denna vara den perfekta platsen. Den som är händig kan även nyttja dessa kunskaper och bygga ett uthus där en mancave kan inredas. Det gäller också att se över vilka intressen som finns och vad denna mancave främst ska användas till. Att investera i en högupplöst smart-tv kan vara en god idé för att kunna se på framtida fotbollsmatcher med kompisgänget. Ett annat enkelt tips är att införskaffa ett litet kylskåp med välkyld öl som garanterat kommer att imponera på polarna. En rekommendation är också att experimentera med färger och på så vis göra utrymmet mer personligt.

Fördelar med en mancave

Vare sig det handlar om en relation där båda parter går varandra på nerverna eller en singelman som vill inreda proffsigt, så kan en mancave ha många fördelar. Att ha en plats som passar för att bjuda hem grabbarna på öl eller se en fotbollsmatch gör det hela så mycket roligare. I en vänkrets blir det naturligt att vilja samlas hemma hos den som har den bäst anpassade ytan för ändamålet och att vara den som folk vill komma hem till kan hjälpa till att lyfta självförtroendet. Den som lever i en relation kan också förbättra denna genom att skapa sitt eget utrymme för reflektion och egentid.