Gårdsfester hör sommaren till så se till att planera flera stycken i sommar. Äger du ingen sommarstuga eller har du ingen semester i sommar så får du leta efter nöjen på annat håll, nämligen på din innergård. Här får du ovärderliga tips för en lyckad gårdsfest.

Säg till grannarna, duka upp och dekorera med trycksaker för en inspirerande gårdsfest som inte stör! Eller bjud in hela huset och låt varenda granne vara med. En gårdsfest är ett unikt tillfälle att lära känna alla eller sudda ut gammal osämja grannar emellan. För att lätta upp stämningen ännu mer, beställ roliga dekorationer eller låt alla vara med och bestämma tema. En gårdsfest innebär samarbete!

gårdsfestVad göra till gårdsfesten?

Det finns inga gränser till en gårdsfest, förutom att den helst inte bör spåra ur. Boka in ett band eller spela själva om ni är musikaliska. Om ni är helt tondöva men ändå vill ha kul, anordna en liten karaoke-kväll där alla får driva med varandras sångröst.

Ordna en liten marknad med små gatustånd och förfriskningar. Kanske vill ni kombinera en kläd- eller sakbytardag med festligheter och göra en liten loppis-touch på det hela. Ett utmärkt tillfälle att byta saker och kläder på hederligt second hand-vis och vara klimatsmarta samtidigt.

Lek lekar och inkludera barn som vuxna. Sudda ut åldern er emellan och bara ha kul tillsammans. Kubb, pilkastning, bocchia, badminton eller skattjakt kan vara upplyftande och ger er tillfälle att röra på er också.

Vad gäller maten…

Om det är en liten gårdsfest kanske det går an att laga maten själv, men det är alltid kul att folk får ta med sig egen mat eller bakade kakor att sälja eller bjuda på. Ett alternativ kan också vara att ni gör mat tillsammans, men det kan förvisso vara lite svårt om ni är många. Är det en stor gårdsfest under dagen kanske bara förfriskningar räcker. Baka tårtor, kakor, lägg ut frukt, gör saftbål, lägg läsk i en babypool fylld med is och gör små bröd att äta med gott pålägg. Maten behöver egentligen inte vara så komplicerad, huvudsaken är att den tilltalar alla och se fint upplagd ut. Ta reda på om någon är allergiker!